Sklep internetowy z produktami kleiki

Może warto zaopatrzyć się w kleiki

Dlaczego kleiki dla dzieci są dobrym rozwiązaniem

Wszyscy wiedzą o zaletach wprowadzania zbóż dla młodego, rosnącego organizmu. Kleik dla dzieci jest jednym z pierwszych pokarmów uzupełniających i pokarmów podczas chorób, a także podczas regeneracji po przebytej chorobie. Są pożywne, a także zawierają dużą ilość niezbędnych składników, są też dobrze wchłaniane oraz wspomagają trawienie u malucha. 

Jak przygotować kleik dla dziecka? 

Jednak aby potrawa była wartościowa, należy zastosować odpowiednią metodę gotowania. Na przykład kasza gryczana jest dużym źródłem żelaza. Dzieci, które często ją spożywają, są mniej podatne na występowanie anemii. Jeśli gotujesz kaszę gryczaną w mleku, jakie wiele innych osób, korzyści płynące z tego zboża są nieco ograniczone. Chodzi o to, że wapń z mleka, to zapobiega on wchłanianiu żelaza z kaszy gryczanej. Należy też uważać na semolinę. Współcześni dietetycy udowodnili, że jest praktycznie bezużyteczna dla zdrowych dzieci. Oprócz zwykłych węglowodanów, które dają maluchowi uczucie sytości, nie ma w niej przydatnych dla dziecka składników. Mimo to nadal jest dość popularna.

Jakie wprowadzić Kleiki (bezkompromisowa jakość i profesjonalna obsługa – sklep online) dla dziecka? 

Zgodnie z zaleceniami WHO pierwszy kleik można wprowadzić do diety dziecka w 4-6 miesiącu życia. W tym okresie aktywność dziecka znacząco wzrasta, przybiera więc na wadze. Mleko matki lub mleko modyfikowane może już nie wystarczyć. Układ enzymatyczny przewodu pokarmowego zaczyna być w pełni gotowy do rozpoczęcia przyjmowania normalnych pokarmów. Późniejsze wprowadzenie uzupełniających pokarmów może prowadzić nawet opóźnienia rozwoju u dziecka.
Pierwszy kleik należy wprowadzić 3-4 tygodnie po przyzwyczajeniu się dziecka do gotowanych warzyw. Jeśli małe dziecko nie je, nie będzie przybierać na wadze, występują problemy z przewodem pokarmowym lub skłonność do biegunki. Pediatra może przepisać kleik jako pierwszą uzupełniającą żywność po mleku matki

Pierwszy kleik powinien być bezmleczny, bezglutenowy (ryż, gryka, kukurydza) i jednoskładnikowy. Również powinien być gotowany bez użycia soli, cukru, miodu, suszonych owoców i innych dodatków. 

Daniel

w górę